Retuschering

Tjenarehejsan!
 
Vill bara visa er hur enkelt det är att förvränga i dagens redigeringsprogram. På bilden till höger har jag:
  • Förstorat ögonen
  • Förminskat näsan
  • Förstorat läpparna
  • Förstorat kind- & käkben
 
Denna redigering tog bara 2-3 minuter och det är så himla enkelt.. Så ni kan ju tänka er om man är skillad och arbetar med retuschering av t.ex. modeller, det går att göra precis allt. Allt.
 
Jag tycker det är viktigt att lyfta, för det finns inga människor som är "perfekta" på riktigt. Eller så är alla perfekta, beroende på hur man ser det. Jag tycker mer om det senare påståendet, alla är perfekta på sina egna små vis. 
 
Jag retuscherar ju nästan uteslutet alla bilder som publiceras här, men självklart förändrar jag inte ansiktsdrag. Vanligtvis ändrar jag kontrast, ljusstyrka, färgbalans, mättnad o.s.v. och tar bort eventuella finnar/utslag/plitor.
 
Du är vacker precis som du är, lita på det. ♥
/M
 
Allmänt | |
#1 - - Sanna:

Så himla intressant, håller med om att det är viktigt att lyfta och belysa!

Svar: Ja det är faktiskt det, tror många påverkas tyvärr.. :(
emellebeautysweden.blogg.se

#2 - - Lena:

Så bra att du skriver om detta! Jag tycker inte det är okej att retuschera på den här nivån i tidningar och i reklam. Visst att man som du säger ändrar kontraster och kan ta bort finnar.. men att förminska näsor och göra ben och armar smalare osv är bara fel och skapar osunda ideal.
kram!

Svar: Håller heelt med! Det borde verkligen inte vara okej! Det påverkar så många och precis som du säger - skapar osunda ideal..
emellebeautysweden.blogg.se

#3 - - Anonym:

Så fint

Svar: Tack :)
emellebeautysweden.blogg.se

#4 - - Tina:

Ser ingen större skillnad på dessa två bilder. Hade du inte skrivit att ögon och läppar var större så hade jag inte tänkt på det alls. Näsan syns dock väldigt tydligt.
Förstår dock inte varför du ska göra den mindre, sett det på andra bilder också.
Du är ju hur vacker som helst. Du blir inte vackrare med något mindre näsa. Förstå mig rätt nu.
Väldigt duktig på foto och retuschering är du i alla fall.

Svar: Fast det kan du omöjligt ha sett på andra bilder, för jag redigerar aldrig(!) ansiktsdrag och tanken skulle aldrig falla mig in, då skulle det ju inte vara jag på bilderna längre :) Däremot kan den upplevas som mindre beroende på smink, vinklar och ljussättning :) Gjorde inte redigeringen på denna bild för att jag skulle bli vackrare, utan för att visa hur fruktansvärt enkelt det är att retuschera med tanke på alla som anser modeller vara idealet, när folk faktiskt inte ser ut så på riktigt.. Men tack för alla fina ord! :) Kram!
emellebeautysweden.blogg.se

Upp