Avfärgning & blondering

Gomorron!

Som ni vet är jag ganska ombytlig när det gäller hårfärg.. ;) Eftersom jag inte får ha mitt rosa/lila hår på jobbet och det inte går att shamponera ur (sitter som berget), så tänkte jag att jag avfärgar skiten. Så såhär såg min och Linnéas kväll ut igår.
 
Håret innan - rosa/lila och intill hårbotten väldigt blott. Ett par centimeters utväxt.
 
Använde mig av Colour B4 - en avfärgning utan blekmedel. Sliter alltså inget, utan blandningen öppnar hårstrået och drar ur tillsatta färgpigment. Påverkar inte ens naturliga hårfärg. Läs mer här -> Colour B4 Jag masserade in blandningen i hela håret, satte på en plastpåse och fönade försiktigt innan jag virade en handduk runt huvudet för att behålla värmen. Läste på internet innan att den luktar typ som en blandning mellan bajs och ägg, hmpf. Dock tyckte jag inte att det var såå illa, även om det luktade allt annat än gott. Haha!
 
Rekommenderad verkningstid är 30 minuter (om man inte köper den extra starka som ska sitta i 60 min). Läste dock på nätet att de flesta rekommenderar 1-3 timmar, så jag lät avfärgningen sitta i 1½ timme innan jag sköljde ur den. Som ni kan se på den vänstra bilden (innan jag sköljt ur) så har min egna hårfärg (utväxten) visst påverkats. Den har blekts försiktigt och blivit en varm nyans istället för kallt råttfärgat. Dock inget som hade varit skandal om det i övrigt hade blivit bra. Men som ni ser på bilden till höger så blev inte resultatet slående, haha.. Det som var fint, det rosa/lila, försvann och det fläckiga turkosa är kvar.. Btw så är mitt naturliga hår väldigt lockigt, som ni kan se :)
 
Missnöjd tjej.. Varför avfärgningen inte bet ordentligt kan bero på många olika saker. I detta stadie funderade jag helt seriöst på att köpa en peruk till jobbet haha.. Men drog istället med mig Linnéa till Hemköp och inhandlade tre förpackningar blondering. Detta är för övrigt den enda blondering som kommer nära mitt hår, älskar den! Mood 107 Silverblond, den kan jag alltid lita på!
 
Penslade i blekningen i utväxten först, sen masserade jag in det ordentligt så att det även drogs ut i det som var mest turkost. Efter ca 1 timme blandade jag sista satsen och fördelade den i hela håret. Jag sköjde håret efter totalt cirka 1½ timme. Vilket egentligen är mycket längre än rekommenderad verkningstid.. Men mitt hår tål rätt mycket, eller.. jag är inte så rädd om kvalitén, rättare sagt.. ;)
 
Tadaaa, resultatet! Det blev otroligt mycket mindre fläckigt än jag hade räknat med. Och även fast det finns turkosa/gröna pigment kvar så upplevs håret som mer eller mindre blondt.
 
Före- & efterbilder. Som sagt så blev jag verkligen imponerad av det relativt jämna resultatet. Tummen upp! :D
 
Nu borde ju inte chefen kicka mig i alla fall, hehe.. ;) Är såå glad att jag gick och köpte blondering, tänkte nämligen ge upp och färga håret brunt.. Dock känner jag mig själv och vet att jag hade ångrat mig tusen gånger om, brunt gör sig inte bra på mig. Kommer nog blondera det igen ganska snart, så kanske jag blir av med den sista mintgröna färgen som sitter kvar. Får se.. :)
 
Summan av kardemumman? Fin kväll med resultat över förväntan! :D
 
Puss! /M
 
Hår, Skönhet | Hår, Hårprodukt, avfärgning, beauty, beforeandafter, blekning, colour b4, colour b4 recension, forbidden haircolor, förbud extrem hårfärg, före och efter, haircolor, lavendel hair, mint hair, mintgrön, mintgrönt hår, mood, mood 107, mood blekning, mood silverblond, pastel hair, pastel pink hair, pink hair, purle hair, recension | |
Upp