Förbjudet med rosa hår

God morgon!
 
Okej, så jag vill börja detta inlägg med att förtydliga att det här inte är någon som helst kritik mot min arbetsgivare, för de är riktigt jäkla bra. Det är kritik riktat mot samhället vi lever i.
 
Igår satt jag på jobbet, en helt vanlig dag, och fick ett samtal av min chef. Ungefär såhär lät det:
"Jag är jätteledsen och det känns jobbigt att behöva säga, men du kan inte ha den hårfärgen du har nu."
 
Jag är inte den typen som blossar upp och jag är inte den typen som säger emot. Jag är ganska odramatiskt och enkel. Så självklart svarar jag med att jag förstår, att det inte är några konstigheter.
 
Och visst förstår jag. Det gör jag. För samhället ser ut som det gör. Men jag har lite svårt att förstå varför det ser ut som det gör. Vad symboliserar jag med mitt rosa hår? Att jag är otrevlig? Att jag kommer utföra mitt arbete dåligt? Jag vet inte. Blir folk rädda för mig? Jag har funderat mycket sen igår, men jag vet inte riktigt.
 
I min värld symboliserar mitt hår lekfullhet. Kreativitet. Öppenhet. Girlpower.
 
Där kanske vi har problemet. Girlpower. Samhället tycker inte om när tjejer går sin egen väg, för då behagar vi ju inte männen. Kan det vara så? Jag vet inte. Men jag vet att samhället inte är helt friskt när man inte får ha rosa hår på jobbet.
 
Någon annan som upplevt samma sak? Kanske med piercingar och tatueringar? Där ligger ju samhällets normer också lite efter..
 
 
Girlpower till folket! /M ♥
 
Allmänt, Hår | forbidden haircolor, förbud extrem hårfärg, pastel pink hair, pink bob, pink hair, samhällsnormer | |
#1 - - Jennie Lenita:

Vad tråkigt att du inte får vara dig själv på jobbet :( Vet inte vad du jobbar med men det är riktigt jäkla synd att man får inte vara precis sådan man är, att bli accepterad för den man är. <3

Svar: Haha ja, samhället har inte kommit alltför långt med det där att man ska bli accepterad för den man är.. Men vi är på god väg! :) Jag jobbar i en reception så jag är ju ett ansikte utåt för företaget :)
emellebeautysweden.blogg.se

#2 - - Nimo:

Vem fan säger så? Kan inte fatta att det var en fucking vuxen som sa det. Blir så arg, vafan är detta för samhälle. Ditt rosa hår är ju skiit snyggt!

Svar: Haha jaa fast inget ont om mina arbetsgivare, de är verkligen fantastiska! :) Det är samhället som är skevt.. Och tack! :* ;D
emellebeautysweden.blogg.se

#3 - - Oslofru:

Väldigt konstigt. Trist att du inte får vara den du är på din arbetsplats...

Svar: Ja, det är synd att samhället inte kommit längre.. jag förstår att det är svårt med alternativa stilar i servicebranschen, men asså pastellrosa hår till min helsvarta kostym och någon skjorta/tisha/blus under, att det kan vara så provocerande.. haha jadu :D
emellebeautysweden.blogg.se

#4 - - Johanna Davidsson:

Det är ju sjukt egentligen, man ska väl få se ut som man själv vill!

Svar: Haha jaa, man tycker ju det.. Men samhället formas hela tiden och jag tror och hoppas att sån här inskränkthet snart är borta :D
emellebeautysweden.blogg.se

Upp